Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüzücüler, Van’dan Bitlis’e kulaç attı!

Van Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Van Denizi Yüzme Festivalinin 7. gününde profesyonel yüzücüler, Van’dan Bitlis’e, düzenlenen bayrak teslimli yüzme etkinliği için kulaç attı.

Van Büyükşehir Belediyesince bu

Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 – 23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 1. Van Denizi Yüzme Festivali renkli görüntülerle devam ediyor. Festival kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Van Gölü Aktivistleri işbirliğiyle Tuşba Amik sahillerinden Bitlis Adilcevaz koylarına bayrak teslimli yüzme etkinliği düzenlendi.

Sabah saatlerinde Ulaşım Daire Başkanlığına ait Otobüslerle Amik sahiline gelen yaklaşık 50 profesyonel yüzücü gerekli hazırlıklarının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile Bitlis’e Adilcevaz’a doğru kulaç attı. Yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta ki Adilcevaz koylarına doğru kulaç atan yüzücülere sahil güvenlik ve tekneler eşlik etti. Yaklaşık 6 saat sürecek bayrak teslim yüzme etkinliğinin ardından yüzücüler Adilcevaz da kurulan kamplarda geceyi geçirecek.

Yüzme festivali için İstanbul’dan Van’a gelen Mutlu Ezgi Baktır, çocukluğunda Van’a geldiğini belirterek o dönemden bu yana büyük değişikliklerin olduğunu ifade etti. Ezgi Baktır, ‘‘Burada olmaktan çok mutlu ve keyifliyiz. Çok renkli bir etkinlik oldu. Bugün de Amik kalesinden Bitlis’e yüzeceğiz. Bu güzel organizasyon için Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Festival, 23 Temmuz Cumartesi günü Nemrut Krater gölü yüzme etkinliği ile sona erecek.